Galina mia

de epurasha2bb in Pui, 6 Mai 2010 | 8602 vizualizari

 

inspiratie din JO

 

INGREDIENTE

  •  o gainusa (sau un pui grill daca nu gasiti gaina, insa gainusa englezeasca Cornish e mai buna pentru reteta mea, se fragezeste mai bine, are o culoare mai rosiatica si pielea mai putin grasa, am vazut in retetele frumosului Jamie Oliver)
  •  1 cartof dulce (folosit de americani pentru piure la masa de Thanksgiving alaturi de curcan);
  • 10 castane comestibile;
  • 1 borcanel mic de cirese de cocktail fara samburi;
  • 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece;
  • 2 linguri de mustar,
  • 1 lingura de miere,
  • 4 linguri de pesmet,
  • sare, piper;
  • ierburi aromate (cimbru, arpagic, frunze de dafin, usturoi, tarhon) sau 1 plic condiment pentru pui Provence Kotayni;
  • un cub de unt;
  •  fasole verde teci de la Bonduelle;
  • 1 ceapa alba mare;
  • 1 graunte de usturoi;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galina mia:

Se fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava.

Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura fina din toate ierburile mentionate si se amesteca cu putin ulei de masline/unt, apoi se freaca cu mainile gaina ca un masaj).


Se pregateste o tava in care asezam gainusa in centru si pe langa ea castanele fierte, unele decojite altele nu, ciresele de cocktail fara samburi, cateva inele de ceapa alba, un graunte de usturoi, zeama in care a fiert gainusa si bucati din cartoful dulce yam care se taie bucati grosute in diverse forme, triunghi, patrat, sferturi.

Dupa ce s-a mai rumenit, puneti sos din tava cu lingura peste gainusa.


Apoi se pun tecile de fasole pe o sita la aburi si cand sunt gata se dau prin faina, unt topit, sare, piper alb, si pesmet, se coc in tava la cuptor pe hartie de copt.


Inelele de ceapa: se taie rondele mari de ceapa alba, se desfac cu grija inelele, se dau prin faina, miere si pesmet si se coc in tava pe hartie de copt, la cuptor, odata cu tecile de fasole verde.


Servim gaina intreaga pe un platou alaturi de teci de fasole verde prajite, castanele coapte, ciresele de cocktail, inelele de ceapa crocante si cartoful dulce yam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galina mia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (117)

epurasha2bb 1

07.06.2010, 18:29

gaby pai eu cred ca fata asta e frustrata ca nu stie sa faca si ea cu ochiul ca noi asa!restul iti explic pe privat

gaby_duceag 1

07.06.2010, 18:30

mai, pune virgula dupa gaby, ca eu nu-s frustrata, ca eu stiu sa fac) uite )

epurasha2bb 1

07.06.2010, 18:39

rezolvat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gaina prajita ( metoda rapida)